Luisterboek
Nederlands

Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart

Arthur Japin (auteur)
+1
Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart
×
Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart

Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart

Op historische gegevens gebaseerd relaas van de levens van twee Afrikaanse prinsen die in 1837 naar Nederland werden ontvoerd.
Titel
Arthur Japin leest De zwarte met het witte hart
Auteur
Arthur Japin
Uniforme titel
De zwarte met het witte hart
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
12 cd's
Speelduur
ca. 13 uur en 30 minuten
ISBN
9789047608271

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door auteur Arthur Japin zelf. Een magistrale en onthutsende historische roman, gereconstrueerd uit officiële en privédocumenten. In 1837 worden twee Afrikaanse prinsjes door de Nederlandse regering als onderpand in een illegale handelstransactie naar Nederland gevoerd en hier opgevoed. De ene prins past zich aan, wordt als een Nederlander, de ander probeert zijn Afrikaanse identiteit te behouden. Maar beiden gaan eraan ten gronde. Een van hen, prins Kwasi, vertelt in 1900 in flash-backvorm tijdens het schrijven aan zijn dagboek op Java hun beider trieste levensgeschiedenis. Hoogtepunt is zijn ontmoeting met hun 'ontvoerder', die de oorzaak van hun ondergang uit gewetenswroeging onderzocht. De prinsen bleken het slachtoffer van de toentertijd heersende opvatting dat het bestuur in Indië gebaseerd diende te zijn op de morele en intellectuele superioriteit van het blanke ras over het bruine. Dit boeiende, ontroerende, soms wrang…Lees verder

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia