Boek
Nederlands

Schijnoffer

Arne Dahl (auteur)
Twee rechercheurs van de Zweedse politie krijgen tijdens het onderzoek naar de moord op een voetbalsupporter te maken met elkaar beconcurrende drugsdealers van de Balkan.
Titel
Schijnoffer
Auteur
Arne Dahl 1963-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Upp till toppen av berget
Uitgever
Breda: De Geus, 2007
380 p.
ISBN
9789044507430

Besprekingen

Deze nieuwe ster aan de Scandinavische thrillerhemel treedt in de voetsporen van Sjöwall & Wahlöö, Henning Mankell e.a. In de derde roman van de Zweedse auteur zijn opnieuw rechercheurs Paul Hjelm en Kerstin Halm en de leden van het (inmiddels uiteengevallen) A-team van de Zweedse politie de hoofdacteurs. Na het oplossen van vier moorden in 'Misterioso'* en de moord op een literatuurcriticus in 'Kentucky Killer'** is nu de moord op een voetbalsupporter in een Stockholmse kroeg de ouverture voor een spannende roman rond criminele activiteiten van elkaar beconcurrerende drugsdealers van de Balkan. Daarnaast stellen neonazi´s het politiewerk zwaar op de proef. Tevens zorgen pedofielen voor een constante onrust en spanning. Een permanente humoristische onderstroom en het feit dat Dahl de schijnwerpers zonder erbarmen op het privéleven en de kleine en grote zwakke kanten van de rechercheurs richt, leiden tot een meeslepende thriller met tal van herkenningsmomenten. Paperback, kleine druk.

Over Arne Dahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sara Arnald

Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald (Sollentuna, 11 januari 1963), is een Zweeds misdaadauteur.

Bibliografie

A-team-serie

  • Misterioso (1999); Nederlandse vertaling Misterioso
  • Ont blod (1998); Kentucky killer
  • Upp till toppen av berget (2000); Schijnoffer
  • Europa blues (2001); Europa Blues
  • De största vatten (2002); Bijbelse wateren
  • En midsommarnattsdröm (2003); Midzomernachtdroom
  • Dödsmässa (2004); Requiem
  • Mörkertal (2005); Verdwenen onschuld
  • Efterskalv (2006)
  • Himmelsöga (2007)

Opcop-serie