Boek
Nederlands

Het lot van de schaduw

Alexey Pehov (auteur), Gerard Suurmeijer (vertaler)
Een dief voltooit zijn queeste om een magisch voorwerp te vinden waarmee de wereld gered kan worden. Vervolg op 'De vloek van de schaduw' en 'De weg van de schaduw'.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het lot van de schaduw
Auteur
Alexey Pehov
Vertaler
Gerard Suurmeijer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
519 p. : ill.
Aantekening
Vertaling gebaseerd op de Engelse publicatie Shadow Blizzard
ISBN
9789022560426 (paperback)

Besprekingen

Het afsluitende deel dat begon met 'De vloek van de schaduw' en vervolgde met 'De weg van de schaduw'*. Het verhaal zet zich naadloos voort in dit derde deel, zonder samenvatting van de vorige delen. Het kan dus niet op zichzelf gelezen worden. Harold, een dief, held en de ik-figuur vanuit wiens perspectief het geheel wordt verhaald, voltooit zijn queeste om een magisch voorwerp te vinden waarmee de wereld gered kan worden. In een vlotte stijl wordt dit avonturenverhaal neergezet. Het zet het fantasy-genre niet in vuur en vlam, maar het is aangenaam leesvoer voor hen die hun fantasy simpel en rechttoe rechtaan willen hebben. Voorin het boek zit de verplichte landkaart, achterin een verklarende woordenlijst. Voor de liefhebbers van het werk van Weiss & Hickman. Kleine druk.

Over Alexey Pehov

Aleksej Joerjevitsj Pechov (Russisch: Алексей Юрьевич Пехов) (Moskou, 30 maart 1978) is een Russische schrijver van epische fantasy. Hij is vooral bekend geworden met The Chronicles of Siala, waarvan alle 3 de delen, Shadow Prowler - Shadow Chaser en Shadow Blizzard ondertussen zijn verschenen.

Jeugd

Pechov studeerde medicijnen aan de Moscow State Medical University en liep stage bij het Central Science Institute van het Ministerie van Gezondheid in Rusland. Hij is gespecialiseerd in orthodontie. Hij is getrouwd met Elena Boechkova, een journaliste en schrijfster van sciencefiction. Samen hebben ze enkele boeken geschreven.

Pechov debuteerde in 2002 met Shadow Prowler, het eerste deel in de serie De Kronieken van Siala, toen uitgegeven onder de naam Stealth in the Shadows. Hij ontving hiervoor de Best Debut in the Adventure and Fantasy Genre van de Russische uitgeverij …Lees verder op Wikipedia