Boek
Nederlands

De vloek van de schaduw

Alexey Pehov (auteur), Gerard Suurmeijer (vertaler)
Het koninkrijk Valiostr wordt bedreigd door de kwaadaardige Naamloze Tovenaar; de dief Harold de Schaduw wordt ingeschakeld om de magische hoorn te stelen die het rijk kan redden.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De vloek van de schaduw
Auteur
Alexey Pehov
Vertaler
Gerard Suurmeijer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Oorspr. titel
Kradoesjtsjijsja v teni
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2011
399 p.
Aantekening
Vertaling gebaseerd op de Engelse publicatie Shadow prowler
ISBN
9789022558348 (paperback)

Besprekingen

Eerste deel van een serie boeken door deze Russische schrijver (maar uit het Engels vertaald) met een standaard-queesteverhaal. Het koninkrijk Valiostr wordt bedreigd door de kwaadaardige Naamloze Tovenaar. Om hem te weerstaan wordt meesterdief Harold de Schaduw ingehuurd om uit het Bottenpaleis een magische hoorn te stelen. Het geheel wordt verhaald in de ik-vorm door Harold. Deze krijgt weinig reliëf; een dief, maar ook een man van eer en geweten? Het plot is ongecompliceerd en strikt rechtlijnig. Zoals altijd bij een queesteverhaal moeten er eerste kleine deel-queestes worden ondernomen, zoals het vinden van een kaart van de catacomben van het Bottenpaleis. Het verhaal is redelijk spannend met een veelheid aan monsters en ander ongerief. De stijl is beeldend en boeiend, al is het vervelend dat ook de gedachten van Harold in de spreektaal worden gesteld, met daarbij kinderlijke uitdrukkingen als 'brr', 'gut' en 'ach'. Het verhaal komt niet tot een afronding; er zullen meer delen vol…Lees verder

Over Alexey Pehov

Aleksej Joerjevitsj Pechov (Russisch: Алексей Юрьевич Пехов) (Moskou, 30 maart 1978) is een Russische schrijver van epische fantasy. Hij is vooral bekend geworden met The Chronicles of Siala, waarvan alle 3 de delen, Shadow Prowler - Shadow Chaser en Shadow Blizzard ondertussen zijn verschenen.

Jeugd

Pechov studeerde medicijnen aan de Moscow State Medical University en liep stage bij het Central Science Institute van het Ministerie van Gezondheid in Rusland. Hij is gespecialiseerd in orthodontie. Hij is getrouwd met Elena Boechkova, een journaliste en schrijfster van sciencefiction. Samen hebben ze enkele boeken geschreven.

Pechov debuteerde in 2002 met Shadow Prowler, het eerste deel in de serie De Kronieken van Siala, toen uitgegeven onder de naam Stealth in the Shadows. Hij ontving hiervoor de Best Debut in the Adventure and Fantasy Genre van de Russische uitgeverij …Lees verder op Wikipedia