Dvd
Meertalig
Titel
The Congo murders
Acteur
Aksel Hennie Tobias Santelmann
Uniforme titel
Mordene i Kongo
Taal
Meertalig, Noors
Uitgever
TDM, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
circa 125 min.
Aantekening
Engels en Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8720289070144

Over Aksel Hennie

CC BY 3.0 - Foto van/door Gus Kaage, FIlm i Väst

Aksel Hennie (Oslo, 29 oktober 1975) is een Noors acteur, regisseur en scenarioschrijver. Hij is bekend om zijn rol als de verzetsstrijder Max Manus in de film Max Manus. Hiervoor heeft hij in 2009 de Noorse filmprijs Amanda voor de beste acteur gekregen. Dit was zijn derde Amanda. Al in 2003 kreeg hij de eerste voor zijn hoofdrol in de film Jonny Vang en in 2005 zijn tweede voor de beste regie van de film Uno.

Aksel Hennie was van 2009 tot 2013 samen met de Noorse zangeres Tone Damli Aaberge.

Filmografie

  • 1732 Høtten (1998)
  • One Night with You (1998)
  • Fort Forover (2000)
  • Spenn (2001)
  • Anolit (2002)
  • Guggen - Du store gauda (2002)
  • Buddy (2003)
  • Ulvesommer (2003)
  • Jonny Vang (2003)
  • Uno (2004)
  • Hawaii, Oslo (2004)
  • Den som …Lees verder op Wikipedia