Een Zweedse inspecteur van politie krijgt in korte tijd te maken met drie mensen die op identieke wijze gruwelijk zijn vermoord.
Extra onderwerp
DET, Detective, Thrillers
Titel
Verloren ziel
Auteur
Ake Edwardson
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Ga ut min själ
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
247 p.
ISBN
9789400501331 (paperback)

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Allen die gestorven zijn'*. Privédetective Jonathan Wide wordt ingeschakeld om een verdwenen vrouw in Göteborg te zoeken. Amper begonnen aan de zoektocht wordt ze gruwelijk vermoord gevonden. Inspecteur Sten Ard krijgt te maken met nog twee soortgelijke moordgevallen. De jonge rechercheur Kajsa Lagergren, die deel uitmaakt van het onderzoeksteam, doet in haar eentje ook onderzoek naar aanslagen op winkels en restaurants van niet-Zweedse eigenaren. Totdat ze door de moordenaar wordt ontvoerd. Traag verteld verhaal met weinig actie, zich afspelend in de jaren negentig van de 20e eeuw. Matige couleur locale. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgebreid beschreven, waar iemand langs rijdt (tweede straat links, rechts, in noordelijke richting, alles vermeld met straatnamen, enz.), maar dat geeft geen beeld van de omgeving. Zonder kennis van het eerste deel blijven de niet verder uitgewerkte karakters onbekende personen. Veel gebruik van beeldende taal en spreektaald…Lees verder

Over Ake Edwardson

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Åke Edwardson (Eksjö (Zweden), 10 maart 1953) is een Zweeds schrijver van literaire thrillers, journalist en hoogleraar aan de Universiteit van Göteborg.

Edwardson debuteerde als schrijver in 1995 met zijn boek Till allt som varit dött en won hiermee onmiddellijk een prijs voor beste thrillerdebutant. In zijn derde boek Dans met een engel introduceerde hij het personage van hoofdcommissaris Erik Winter, wat de start betekende van een succesvolle reeks thrillers met Winter in de hoofdrol die zich telkens afspelen in en rond Göteborg. Edwardson is zeer succesvol in eigen land maar ook ver daarbuiten. De boeken uit de Erik Winter-reeks worden ook vertaald in het Nederlands.

Het in 2008 verschenen boek 'den sista vintern' (de laatste winter), zou het tiende en laatste deel in de reeks rond Erik Winter en de politie van Göteborg worden. In 2012 verscheen echter toch nog een elfde deel, genaamd 'Hus vid världens ände' (Witte ruis).

Een aantal bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties