Miss Marple maakt met enkele kennissen deel uit van de 'dinsdagavondclub', waar de deelnemers een geheimzinnige geschiedenis vertellen waarvoor het gezelschap een oplossing moet vinden
Bevat
Cd 1 De dinsdagavondclub ; De tempel van Astarte
Cd 2 De vingerafdruk van de heilige Petrus ; Het kruid des doods
Cd 3 De inbraak in de bungalow ; Een tragedie met kerstmis
Cd 4 Dood door verdrinking
Titel
De dinsdagavondclub
Auteur
Agatha Christie
Verteller
Anne-Wil Blankers Beatrice Van der Poel Jeroen Willems 1962-2012 Bram Van der Vlugt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Tuesday night club
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2006
4 cd's
Speelduur
ca. 4 uur
ISBN
90-5444-768-0 9789054447689

Besprekingen

Integrale weergave van een selectie van zeven verhalen afkomstig uit het boek Miss Marple en haar dertien problemen*. Miss Marple, een dame op leeftijd met een onopvallende verschijning, maakt met enkele kennissen deel uit van de 'dinsdagavondclub', waar de deelnemers een geheimzinnige geschiedenis vertellen waarvoor het gezelschap een oplossing moet vinden. Ze wordt vaak over het hoofd gezien, maar weet met haar scherpzinnigheid een belangrijke bijdrage te leveren bij het oplossen van ingewikkelde misdaadzaken. Rustig en duidelijk voorgelezen door Bram van der Vlugt, Anne-Wil Blankers, Beatrice van der Poel en Jeroen Willems. Let op: Bij drie cd's zijn de labels verwisseld. Dit betekent dat de inhoud van drie cd's niet overheen komt met de op het label opgenomen titel en voorlezer. Een productiefout die bekend is bij de uitgever.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties