Verrassingen in je valies voor leerkrachten (in spe)

De zomervakantie betekent rust en tijd voor al die dingen die te vaak blijven liggen. Misschien is lezen voor jou zoiets dat blijft liggen. Misschien wil je je deze zomer, behalve door de zon, ook laten verrassen door enkele pareltjes uit de jeugdliteratuur?

Wij van de bibliotheek zijn ervan overtuigd dat er parels van jeugdboeken te ontdekken zijn. We willen je op ontdekkingsreis sturen. We helpen zelfs je koffer pakken.

Dit is het plan van ‘Verrassingen in je valies’.

• We sturen je de zomer in met een pakket van 5 verrassende boeken voor een door jou bepaalde leeftijdsgroep. Dik of dun, grote of kleine letters, romantisch of spannend, plaatjes of geen plaatjes: dit zijn geen criteria voor onze keuze. Voor ons telt één ding: het moet een bijzonder boek zijn. Met dit pakket willen we immers tonen hoe mooi jeugdliteratuur kan zijn.
  • Bij elk boek zorgen we voor minstens één recensie.

Dan kan je jouw oordeel toetsen aan dat van andere volwassen kinder- en jeugdboekenlezers. De recensies zitten in een mysterieuze, gesloten omslag – te openen wanneer je de boeken gelezen hebt. Je eigen oordeel is immers het meest waard.

• Er is geen haast bij: we verwachten het pakket pas na de zomervakantie terug. Dit gratis pakket is een extraatje en staat je privé-ontleningen niet in de weg.
  • We verwachten van jou een foto. Eentje van op reis - op een terrasje, op een badhanddoek, pootjebadend, op expeditie in een eigen land,… - of gewoon gezellig thuis in de hangmat: als het maar een foto van jezelf is, mét het volgens jou mooiste boek uit je pakket. (Voor wie poseren echt niet lukt: een sfeerfoto mét het boek mag ook.)

Laat ons weten of we je naam en/of je foto mogen tonen aan onze bibliotheekgebruikers. De foto’s en de boeken krijgen immers in september een speciale plaats in de bibliotheek, om de boeken te promoten bij de kinderen (en hun ouders). Natuurlijk willen ze het boek lezen dat hun juf, meester, leerkracht zo mooi vond!

Meedoen is eenvoudig. Aarzel niet. Vul onderstaand formulier in.

Je krijgt een mail zodra je je boekenpakket kan afhalen.

We hopen dat je gebeten wordt door het kinder- en jeugdboekenvirus en dat je straks je eigen leerlingen zal besmetten.

Vind je dit een leuk initiatief? Vertel erover aan je vrienden. Suggesties? Geef deze aan ons.

Prettige zomer, prettige reis!

Inschrijvingsformulier