de Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en kan stemmen op je  favoriet.

 

 

de Leesjury logo

INSCHRIJVEN: formulier onderaan deze pagina

Ben je tussen 4 en 18 jaar? Ben je een verwoed lezer? Een leesfan? Een boekenwurm? Gek op boeken? Wil je mee op zoek naar het beste jeugdboek?

Dan ben je de geknipte persoon om aan te sluiten bij de Leesjury - Avelgem!

Inschrijven is gratis. Je ontvangt begin september een mapje met je Leesjury-lidkaart, de lijst met de te lezen boeken en het stemformulier. Ontdek hier de boekenlijst

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich inschrijven in een van volgende groepen.
• groep 1: 4-6 jaar (kleuters)
• groep 2: 6-8 jaar (1e en 2e leerjaar)
• groep 3: 8-10 jaar (3e en 4e leerjaar)
• groep 4: 10-12 jaar (5e en 6e leerjaar)
• groep 5: 12-14 jaar (1e en 2e secundair)
• groep 6: 14-16 jaar (3e en 4e secundair)
• groep 7: 16-18 jaar (5e en 6e secundair)

Vanaf september lees je zes of acht boeken aangepast aan jouw leeftijd. Dus uren leesplezier. Na het lezen van de boeken maak je een voorkeurslijst = een top 6 of 8. Met jouw stem bepaal je mee wie de winnaars worden van de Leesjury.
(Voor groep 5 tot 7 (12-18 jaar) zijn er zes boeken.)

Geef je stemformulier ten laatste af op 10 april 2022 in de bibliotheek van Avelgem. Op het einde van het leesjaar organiseert de Leesjury op verschillende leesplekken in Vlaanderen een feest. Daar ontmoet je auteurs en illustratoren, kan je leuke dingen beleven en kom je te weten wie de winnaars zijn.

WAAR VIND JE DE BOEKEN?
Alle boeken kan je gratis in de bibliotheek ontlenen. Met je Leesjury-lidkaart kan je ze bovendien gratis reserveren aan de infobalie.

Dyslexie, moeite met kleine letters, slechtziend of blind? De boeken (vanaf groep 2) worden uitgegeven in braille, als grootletterboek en als Daisy-luisterboek. Vraag het gewenste boek aan een bibliotheekmedewerker.

Moet je alle boeken op je lijst lezen?
In principe lees je elk boek op de lijst van jouw leeftijdsgroep. Alleen zo kan je ze eerlijk met elkaar vergelijken. Maar als je een boek écht niet goed vindt, gaan we je niet dwingen om het van de eerste tot de laatste pagina uit te lezen. Lees er een stukje in, tot je weet waarom het niks voor jou is.

 

Inschrijvingsformulier
Ben je reeds lid van de bibliotheek?
Door het verzenden van dit formulier geef ik toestemming om bovenstaande gegevens te verwerken voor het doel van het formulier.