Activiteiten

Openluchtfilm

Mira dvd

Mira

Naar aanleiding van de viering 150 jaar Streuvels wordt de film 'Mira' in openlucht vertoond op groot scherm in Rugge op 21 augustus.

Boekenclub

boek cover De teleurgang van de Waterhoek.

'De teleurgang van de Waterhoek'

Op dinsdag 6 en donderdag 8 juli 2021 wordt een boekenclub georganiseerd in het Lijsternest onder leiding van de coördinator van het Lijsternest en auteur Hans Depelchin. In de bibliotheek van Avelgem kan je een exemplaar van het boek ontlenen, vraag gerust aan een medewerker in de bibliotheek.

Schattenzoektocht

Schatkist

De bibliotheek neemt je deze zomer mee op een heerlijk avontuur.

Digidokter webinars

online sessies

Bekijk het volledige programma met 18 webinars die je op je gemak en veilig van thuis uit kan volgen. Via Avansa kan je hiervoor inschrijven (5 euro per sessie).

Voorleeshalfuurtjes

Voorleeshalfuurtjes

Er worden zo veel schitterende en originele prentenboeken geschreven en geïllustreerd! We pikken er enkele boeiende uit en lezen een half uurtje voor.

Spelplezier in de bibliotheek.

Spelplezier in de bibliotheek

Uit onze ruime voorraad gezelschapsspellen kiezen we er elke maand een tweetal uit om samen te spelen.

ACTIVITEITEN DOORHEEN  HET JAAR

Boekstart, Digidokter, Jaarlijkse lezing samenwerkingsverband Bibliotheek, de Leesjury, Openluchtfilm, Poëziepad, Spelplezier in de bibliotheek, Studeren in de bibliotheek, Themastanden, UiTPAS, Voorleeshalfuurtjes

 

ACTIVITEITEN PER MAAND

JANUARI Gedichtendag en de Poëzieweek MAART Jeugdboekenmaand  Lezing Nacht van de Geschiedenis APRIL Jeugdboekenfeest MEI Lezing n.a.v. Week van de Groeilamp JULI Verrassingen in je valies OKTOBER Bibliotheekweek en Verwendag , Boekenverkoop NOVEMBER Voorleesweek DECEMBER