Activiteiten

Digidokter

Logo Digidokter

lessenreeks 2022-2023

De onuitputtelijke digitale wereld, glashelder uitgelegd in korte sessies.

Lijsterlezing Anne Provoost

Anne Provoost

26 januari 2023

Het Lijsternest en de bibliotheken van Anzegem en Avelgem slaan de handen in elkaar om enkele boeiende lezingen aan te bieden. Dit onder de noemer Lijsterlezingen.

Gedichtendag en Poëzieweek

Poëzieweek 2023 logo

26 januari tot woensdag 1 februari 2023

Een voorstelling van Rebecca Stradiot in de bibliotheek of van de leerlingen Wooordkunst-drama in Spikkerelle. Een overzicht van de activieiten ...

Lijsterlezing Sien Volders

Sien Volders

23 maart 2023

Het Lijsternest en de bibliotheken van Anzegem en Avelgem slaan de handen in elkaar om enkele boeiende lezingen aan te bieden. Dit onder de noemer Lijsterlezingen.

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand 2023 beeldmerk

1-31 maart 2023

Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. We hebben het over je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.

de Leesjury

de Leesjury logo

4 - 18 jaar

Schrijf je vanaf nu in voor een nieuw jaar vol leesplezier!

Nieuwsgierig naar meer, ontdek dan de Leesjury en een wereld vol verhalen.

Boekenzoeker-webinars

Boekenzoeker webinars 2022-2023

2022-2023

Na de succesvolle Boekenzoeker-webinars van vorig schooljaar organiseert Iedereen Leest in 2022-2023 een nieuwe reeks webinars. Die maken professionals en ouders wegwijs in het recente boekenaanbod voor kinderen en jongeren. 

Leestips per thema: ontdek ze allemaal.

Maandelijks presenteren we een verrassende, thematische selectie uit onze collectie. Er is een afzonderlijke ‘etalage’ voor de jeugd (fictie en informatief) en een voor de volwassenen (fictie en non-fictie). Ook enkele auteurs worden in de kijker gezet.

Doorlopende boekenverkoop

Boekenverkoop bibliotheek Avelgem

1 boek = € 0,5 of 5 boeken voor 10 UiTPASpunten

Naast onze jaarlijkse grote boekenverkoop in oktober staat er doorheen het jaar een kleine collectie te koop in de bibliotheek.

ACTIVITEITEN DOORHEEN  HET JAAR

Boekstart, Digidokter, Jaarlijkse lezing samenwerkingsverband Bibliotheek, de Leesjury, Openluchtfilm, Poëziepad, Spelplezier in de bibliotheek, Samen studeren in de bibliotheek, Themastanden, UiTPAS, Voorleeshalfuurtjes

 

ACTIVITEITEN PER MAAND

JANUARI Gedichtendag en de Poëzieweek MAART Jeugdboekenmaand APRIL Jeugdboekenfeest MEI Lezing n.a.v. Week van de Groeilamp JULI/AUGUSTUS Verrassingen in je valies, Bestemming Bib!, Schatten van Vlieg OKTOBER Weekend van de Klant, Boekenverkoop NOVEMBER Voorleesweek, Lezing Nacht van de Geschiedenis