De bibliotheek zet de verwachtingen van de lezers voorop, ook van digitale lezers. Voortaan kan je dan ook e-boeken op een e-reader ontlenen.

Wat is een e-boek?
Een e-boek is een digitaal boek. Je hebt dus geen tastbaar exemplaar in handen, maar je leest het boek op een e-reader.

Bekijk alle e-boeken in de collectie van de bibliotheek van Avelgem via de catalogus.

Uitleenvoorwaarden

  • lenen is gratis
  • maximum 1 e-reader en 5 e-boeken
  • vanaf 15 jaar
  • uitleentermijn =  4 weken
  • per dag te laat 0.20 EUR per e-boek/e-reader

 

Als lener met een geldige bibliotheekpas kies je je e-boeken uit de beschikbare titels in de catalogus. Momenteel beschikt de bibliotheek over een 150-tal titels, vooral fictie.

Je kan de e-reader voor 4 weken mee naar huis nemen. Eén verlenging van 4 weken is mogelijk indien de e-reader niet gereserveerd is.

Inleveren gebeurt aan de infobalie (niet via de innamekast of inleverbox).

E-readers kunnen online of in de bibliotheek worden gereserveerd (0,5 EUR).

De bibliotheek kan e-boeken enkel aanbieden op e-readers van de bibliotheek: e-boeken uit de bibliotheekcollectie op je eigen tablet of e-reader laten plaatsen is niet mogelijk. Net als een fysiek boek kan een e-boek maar door één lener tegelijk uitgeleend worden.

 

Dit is alvast een mooie gelegenheid is om in optimale omstandigheden kennis te maken met e-boeken. Een e-reader is een heel eenvoudig toestel in gebruik, vederlicht, en compact. Het biedt leescomfort: geen reflectie van zonlicht op het scherm, mogelijkheid om lettertype en lettergrootte te kiezen, geen lampje nodig in het donker, geen afleidende geluiden en meldingen, batterij met lange levensduur,…

Maar ontdek dit vooral zelf!